PCInstall.info

Provjera brzine pristupa Internetu
brzina_internetaU današnje vrijeme superbrzih pristupa Internetu od kuće (ADSL do 10 MBits), stalnih vodova u tvrtkama sa nerijetko i preko 20 MBits, ipak se povremeno zna dogoditi da se neke stranice sporo otvaraju. Razloga može biti nekoliko. Od činjenice da se dogodio ispad mrežne opreme, pa se brzina pristupa Internetu smanjila na mizerne brojke, do podatka da u kompaniji velik broj korisnika povlači s Interneta velike datoteke, te samim time ostalim korisnicima to može stvoriti velike probleme.
U ovome članku htjeli bismo vas upoznati sa nekoliko on-line stranica koje u realnom vremenu i vrlo brzo provjeravaju vašu Internet vezu, te jave povratnu informaciju koja je to točno brzina kojom ste trenutno spojeni na Internet.
Odmah da napomenemo za IT administratore: ako ćete ovakvom provjerom ustanoviti da brzina pristupa na Internet nije na očekivanoj razini, tada je uzrok sporijem učitavanju stranica unutar vaše tvrtke te morate sami pronaći krivca koji skida „pola Interneta“. Takve programe opisati ćemo neki idući puta.

Pa krenimo:

1.ABELTRONICA – naš favorit. Brz, točan i efikasan. Kroz svega 20 sekundi dobiti ćete podatak za trenutni download i upload.

2. SPEEDTEST - grafički vrlo mnogo podataka, ali opet se sve svodi samo na download i upload.

3. SPEAKEASY - kao i kod prvog prijedloga: naša preporuka. Brz i točan.

4. MCAFEE - još jedna dobra stranica, koji nudi i dosta terminologije koja pomaže u boljem shvaćanju materije.